Rabu, 16 Mac 2011

aku masih di negara bencana

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera readers sekalian. "minna genki??"...apa khabar kalian? hehe..
aku kt sini alhamdulillah okke ja. faham2 aje la aku skrg nih kat mane kan? skrg dkt jepun nih mmg tgh kecoh2 jgak lah. BENCANA....sape x kecoh kn? lepas gempa bumi,tsunami plak. pastuh letupan dkt loji nuklear plak.

 Pastuh semalam pun ade yg duk risau kan gunung fuji tuh...takut2 ektif balik.maklum lah...smlm pun masih ade gegaran susulan berskala 6. 

 Alhamdulillah la..tempat ak memang jauh gilos la dr sendai tuh *sendai tuh tmpat berpuncanye gmpa bumi. ibarat perlis ngan johor la jaraknya..atau mgkn lebih..so mmg xde pape ak kt sini.alhamdulillah. thnx kepada yg concern psl ak weyh ;-) .lebiu all <3 .  

 Amacam??  menakutkan x?..........ke..........melawak kan?? 




 lawak ke bab2 bencane neh? huh??  Adakah anda dah hilang akal?  @  da jadi terlalu bodoh sehingga terfikir untuk berfikir bab2 bencana nih perkara yg lawak??  bagus...bagus sngt2. SEKARANG,CAM NE AKU NAK BERHADAPAN DGN GENG2 JAPANIS YG TAHU PSL NIH? jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga! ingat sikit.....ngra nih da bnyk hntr kemudahan "teknologi" ke negara kita. klau x,smpai skrg pun kite xde kereta sendiri agaknye..proton...produa...semua tuh berkaitan. malaysia pun xde la jauh sangat dengan indonesia tuh..bencana kat acheh pun da tempias kt mesia..klau satu hari nanti di Malaysia berlaku bencana...tyme tuh baru nak ambil pengajaran? baru sedar?  haih...aku selalu berpendapat yg kadang2 japanis yg non-muslim tuh lagi muslim dari muslim2 di Malaysia. jujurnya...



 yang nih pulak climate change and green technology??????  what the hell are you talking about mak cik??  jepun adalah negara yg sememangnye dari dulu da start buat kajian psl nih. green technology? x silap aku dieorg pnye GREEN TECHNOLOGY nih lagi mantap dr MALAYSIA......bencana alam xde kaitan lah dgn semua tuh!!think twice before you talk ahjumma!  Klau dulu..rakyat Malaysia memang di respek oleh orang2 japanis nih..lebih2 lagi golongan veteran . nak tahu kenapa?  sbb mereka kenal satu je MAHATHIR.  x hairan klau satu hari nanti, benda nih akan jadi terbalik,sebab mereka kenal dis ahjumma....

okke, yg nih lawak tahap gaban bile aku bace status kenalan ak kt wall fb die..


* klau x nampak, klik la kat gmbr tuh ye ..

okke...serius balik.

 Haih,x cukup dgn itu...pihak media plak menggembar gemburkan berita psl radioaktif tuh...radiasi bagai~ terkejut ak bile dgr radiasi da smpai filipina?? biar betul!!!!   padahal itu cuma khabar angin. stupid. ye,mmg ade kesan die tuh tapi kesan nye tuh terlalu kecil la der untuk warga2 tua mcm ak nih... baca sini klau mahu..

 stakat nih keadaan kt sini alhamdulillah selamat je. Para2 pelajar Malaysia yg ditempatkan2 di kawasan2 selamat pun ckp xde masalah. makanan semua cukup.siap ade yg kasik mknn kt org lain plak tuh,sbb kesian.. mashaAllah.

kliksini untuk tahu ape kate kedutaan malaysia psl nuklear..
klik sini untuk tahu keadaan sbnr pljr mesia di sini...

  Akhir kate, bencana x lawak. hentikan rumor2 najis sedemikian....anda membuatkan org2 ada saudaranya di jepan "lebih risau dari tuan punye badan" . termasuk aku skali disini. aku sbnrnye baru je kelmarin balik dari korea..balik ikut kapal...bayangkan =.="...alhamdulillah da selamat sampai.xpe,nnt ak cter psl trip ke korea itu..


fuh2..nak tgok berite.



12 ulasan:

ain alias berkata...

alhamdulillah :)
biar org yg tidak berpendidikan dan bercakap tanpa akal itu berkata.
bila dah kena pade batng hdng sendiri baru mereka tahu.

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

thnx. haih..nak buat cam ne~ bertindak tanpa berfikir =.="

Si PaRi ParA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Si PaRi ParA berkata...

nak loike entry neh until to the max!!ai malu OK dgn knyataan beliau itu,,lepas neh takot nak g melancong ke JAPAN sbb tkot di benci oleh org japan,,,:((
btw, tolon jge keselamatan pakcik sye ye,,nanti aku belanje KEPSI,,:P

aiex sepet berkata...

si pari : hehe..dun wori,okke2 je kt sini..die pun da nk start ke lab da pun. kepsi...nnt blik raye ak tuntut.hak3

Si PaRi ParA berkata...

haha,,pasti kan pakcik ke lab sambel membawe PAYUNG!!dgr cite air hujan kat sane penuh dgn sisa nuklear kan,,haha..WTYuckz,,,tipu kan??buat meraka di cneh menangis di tepian gantang sebab risau jer,,:P

aiex sepet berkata...

penuh dgn nuklear ke?? haih...dkt tokyo pun baru beberape mikro percent kesan nyeh. *smlm la..ari nih x taw.haih...usah la melukut di tepian gantang.pakcik anda okke je..klau kene ujan tuh pun botak aje kn? hahaha

Si PaRi ParA berkata...

haha,,kalo botak maseh boley di terime lagi,,xpernah akan di reject,,tp muzti la kne subur utk mngembangkan generasi seterusnye,,haha,,,,hhuuiiissshhh!!
stagfirullahalazim,,pape pown tolon jage beliau nnnaaaaa,,naaa nnaaa naaa naaa naaa ganu kito,,:P

aiex sepet berkata...

ye..ahjumma. T__T..asyik jage org je..sape nk jage ak neh? bila la misi nak fly sini jaga ak =.="

Si PaRi ParA berkata...

ngah3,,jgn risau,,nanti aku ikat misi tu dgn reben wrne pink chantek2,,pas2 aku post laju naaaa,,haha..wat mse neh aku soh sede dodoi hang tido naaaa,,jgn risau maseh berteman even agak scary d ctu,,haha,,btw, jage diri jua adek,,,haha

aen peset berkata...

:)

aiex sepet berkata...

peset <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...