Ahad, 27 Mac 2011

jangan tanya kenapa

jika bini mengandung
laki nak suh bini masak gak ke?
ishh~..haram jadah punye laki

nah...untuk bini yg mengandung


ceriakan hari mu dgn spagetthi napolitan neh..
(sambil buat tgn cam usop)

earth hour eh? elehhhh...... :P

eleh........ opss...mownin readers. 

ada apa dgn earth hour?? 

tutup2 lampu aje ke?

relevan kah anda??

tahu x apa tujuan earth hour neh?

stakat apa yg aku tahu..

nak timbul kan kesedaran kepada manusia-manusia 

seantero dunia psl climate change bak kate rosmah.

bak kate die lah..

(bkn die yg kate ekceli...nih dr wiki wiki )

tapi stakat nih...klau earth hour tuh sume pakat tutup lampu aje la kn?

ermm...che pikir..

dekat mesia kan hampir keseluruhan rumah pakai lampu berpendaflour tu kan?

"ang taw dak lampu berpendaflour tuhlagu mana?"

"tak taw??"

"pundekkk"


 okke...dapat imejin?

pendek kate..lampu yg menghasilkan cahaya puteh la senang..

klau yg kaler oren tuh


lampu pijar

klau yg warne len tuh

lampu isyarat hehe..


xpon lampu liplap..


"lampu liplap pun x taw ka? ketinggalan zaman betul..ptuihh"

okke...disebabkan rakyat mesia skrg nih hampir keseluruhannye pakai lampu berpendaflour

dan lampu berpendaflour nih sememangnye jimat letrik..

kan?

JIMAT LETRIK KOWT~

so klau stakat tutup lampu....

Laptop dan Desktop sedang rancak berdansa

mesin basuh pula sedang aktif

vakum? ade ke yang vakum karpet malam2 neh?

seterika?konfem x la kn...x nmpak kot

tv terpasang x?

hehe

relevan ke?

sekejap je plak tuh..

rase2....time earth hour tuh....

disko2 seantero dunia tutup x?

cam tempat tuh gune letrik lebih dari biasa ja..

hehe


* td ak kluar rumah gi mkn....lupe tutup lampu pijar kat pintu masuk
ouh tuhan~  saya telah menyumbang kepada climate change...



Sabtu, 26 Mac 2011

anda boleh bersinar :)


kenapa mesti mahu jadi seperti yang lain?


lepas tengok sampai abes baru taw..
iklan syampu pantene rupenye.

Jumaat, 25 Mac 2011

pada suatu hari's di korea

Pada suatu hari di Korea....


Burung burung berkicauan,
 ada yang bekerja,
ada yang bergembira,
dan aku pule sedang berjimba,
oh la la
on the way aku ke pintu masuk subway
mata liar ku tertumpu pada satu sudut,
ada meja ada satu kerusi,
betul-betul tepi pintu masuk,
tuannye?
tak ade la...
tapi ada satu lagi yang meransangku,
cepat cepat tangan ku mencelup seluar..
err..
mencelup poket seluar,
ku keluarkan iphone 3g berkarat ku,
ku sentuh cepat-cepat..
terusku mula langkah seribu.
cuak seyhh =.="
tetibe risau klau tetiba ada peluru melayang.
ouh tuhan~

nih foto yg di snap


I'm sexy yaw!!

entri malam ni





xde pape pun







aucak!.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aucak!.
.
.
.
.

.aucak!!!


.
.
.
.
.
.
.
.
.


kalu cam neh cukup sexy x?



x?
ishhh...nafsu hewan betul la




klau yg nih? .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sexy x?

*gelak sorg2 dalam bilik memang sesuatu yg sngt menakutkan =.="

Khamis, 24 Mac 2011

bulan 3 bulan perpisahan dan lain lain

 Salam readerssss..hehe,di malam yg hening lagi indah ini,nak tanye....pernah x korang nyanyi lagu pertemuan dan perpisahan?alah..time2 skolah rendah dulu feymes kot lagu nih......  "pertemuan dan perpisahan ...adat... manusia biasa~...lalalalalala *lupe lirik  =.=' . haha....ingt x? ke x ingt jugak....  meh dgr lagu kt bawah neh hah. jom nyanyi same2...take one! take tuh ! take tree!  (sambil buat tgn cam abg kt bwh neh :P )


amacam? ingt x? hehe...ye,mmg da jadi adat pun, perpisahan tuh.......kat sini,bulan 3 mmg bulan perpisahan. Ekceli baru td ak gi mghntar senior aku ke stesen bas.Malam nih die da nak gerak balik mesia...  sedih...woooo... walaupun x serapat adek bradik.Maklum la.... kami xdak sapa2 lagi kat sini,kawan2 aje la... ayahanda dan bonda nun jauh di sana . Jadi hubungan tuh,akrab la jugak. 
 Yang lawaknye....yg nak naik bas tuh sorg je td, tapi yg menghantarnye tuh... 8buah kete.. =.=" adakah kami kurang bersederhana dalam menghantar senior kami pulang? ouh tuhan~ tidak...hehe. Itu je citernye.....



*walaupun x seberape,akan ku simpan brg neh lek lok. ahakzz!!



Selasa, 22 Mac 2011

卒業おめでとう!

Salam ladies and gentleman,ekekek....saje je kasik gempak sket tulis tajuk cam tuh.hehe. bunyi nye adalah... "so-tsu-gyou,o-me-de-tou !!"..hehe...."tahniah! sbb da grad "  hehe. Ini bukan cerita aku,ini cerita para2 senior ak.. ak? insyaAllah x lame nnt.. :D

 Tadi pagi (pagi la sngt) aku ke mjlis konvo untuk para pelajar Yamaguchi University tahun ini..wah,semua hensem2...kiut miut tuh...yg laki ber"kot"..yg perempuan plak..ber "kimono"..peewittt...cam perempuan jepun terakhir lah!! kenape? pelikkan kan? pesal x pkai jubah yg mahai tuh?hehe..mmg cam nih la carenye klau konvo disini..you all akan pkai baju sendiri...tapi mesti formal.wajib.laki klau x mo pkai kimono,pkai kot...pompuan..mmg slalunye dieorg ak pkai kimono la..sbb lagi commel..seyes commel..peset jgn marah ya ;)..peset laaaaagi.....comel<3 ngehe..

 Satu lagi,klau konvo kat sini...xdenye sorg2 naik pentas amek bende alah tuh....die org buat buat style cam gi nih....satu batch akan berdiri...pastuh semua name pljr yg grad tahun tuh akan disebut satu demi satu..then, pljr yg naik ke pnts tuh hnyalah seorg shje...tuh pun slalunye pljr yg No1 dlm batch la..xbest gak la part tuh... bese la kn,jepun....mana suke majlis lame2 nih.. "buang masa" katenye..

 Mjlis start pukul 10 gitu la..tapi kami smpai sana...11.30..wahhhh,terasa hebat gilosss....adesss,ada mslh yg x dpt dielakkan lah..=.=" . hehe,So,x bnyk gmbr yg aku dapat amek...dapat amek video ja...hehe kasik edit2 skitt...hait,douzo...goran kudasai :-)

video

si dia meratapi pemergian ku?

 Mowning readers..hehe.pagi kan neh? (mgkn hnya untuk Malaysia,cina,korea,myammar...jepun).hehe  trus kepada topik utama...pernah x korang rase sebak,sedih,emo,paling kurang pun rase terkilan ke.. bila mahu tinggal kan sesuatu tempat? eleh.....ngaku je lah,xkan xde kot~ hehe.hati keras cam2 na mesti ada taman jgak kn..ade je kt celah2 semak tu..hehe. Aku pernah,eceh...mngaku la plak =.=" . hahahaha

 Ini cerita 2 tahun yg lepas.....tyme tuh baru je abes blaja kt AAJ (ambang asuhan jepun). aku ade lebih kurang 3minggu cuti sblm fly ke sini. Yela,3 minggu tu lame mane la sngt kan? sekejap je...tyme tuh la nak jumpe kawan,tyme tuh la nak jumpe sedare,tyme tuh la nak berjimba kali terakhir bersama adek,tyme tuh la nak beli barang2,tyme tuh la segalanya....pendek kate 3 minggu tuh sekejap je.aktiviti feveret ak pun x dpt dijalankan =.="...ape tu? mancing..hehe.

 Aku cuti2 klau xde hal..mmg x kluar mane2 la..duk je rmh tuh.Maa Abah pun x kasik anak teruna nih kluar sngt =.=" . "bahaye jalan sibuk nih"  "kang kekgi xdan sampai jepun" . kata2 itu mmg membantutkan trus hasrat aku nk berjimba vroom vroom .ouh tuhan~ xpe2...sabau~

 Pada suatu hari,burung2 berkicauan,ada yg bekerja....ada yang bergembira..si dia dtg.aku kesian  tgok ....haih, ko nih x makan ke?kotor plak tuh.. mule2 die duk brani2 kt bhgian laman rumah aku je...lame2 lepas tuh..aku ajak la die masuk...kasik mkn skit..minum..perghh...siap dpt mkn ayam lagi..ceit~..bertuah ko jmpe aku.boleh men kejar kejar sama sama..tido je x bersama.Ouh tuhan~Tapi hubungan kami x direstui sangat oleh Maa. =.=" apekah? kotor katenye..ye la......kaki x basuh naik rmh org..adess..die mmg x prnh basuh pun..sebab die mmg x reti nak basuh. So selepas itu..aku hanya berjumpa dgn dia di laman.kasik mknn pun kt laman tuh aje..

 Haih,nak buat cam mane....kan? hehe...dia slalu ada bersama...sehingga la mlm terakhir aku di rumah atau lebih spesifik lagi,malam sblm aku bertolak ke KLIA . flight ak tgh hari esoknye,tapi kene pergi awal,takut jln jem di pagi hari..So malam itu,die dtg dgn lenggang lenggoknye..peewitt..cantek plak ko malam nih...ceewah!!  tapi  dgn wajah sedihnye . . . .  hurm..pada mulenye,ak x rase pape sngt pun..cume yela,sedih2 nak tggl femily tuh bese la kan? nak berjalan jauh nih...bkn Kuantan-KL...jepang bhai....tapi bila si dia dtg kt ak...pusing2...buat2 suara bising . aku x taw die marah ak nak tggl kn die atau die sedih..pastuh adegan yang ak xlupe sampai skrg ialah..tyme tuh ak duk atas kerusi,tetiba die mai duk depan ak...tenung.....sambil buat bunyi manja (nyempat tuh)..pastuh letak tgn atas lutut aku...dlm hati......"die nih x pernah2 mcm nih...ngan org len pun die x pernah buat cam neh =.="  "...tetiba ak plak jadi serba slh. "jap je....nak gi blaja nih" aku ckp kt die...haih, x snggp ak nak tenung mata tu lama2...=.=" . Pastuh aku trus bertolak ke KLIA dgn hati yg agak pilu sikit..adess. Ape? ingt lepas nih ak akan kol die? msg die? no way man....no way =.=" .....no way...

 Then,lps 6 bln aje ak kt jepun,aku blik sat cuti raye..hehe.Tyme tuh tercari cari gak la...mana la si dia nih. Xde =.="......memang xde...ouh tuhan~.......

  si dia...........itu adalah seekor kucing yg dtg dr planet mana entah..tetiba dgn muka x malunye dtg ke rumah ak.hehe..tragis betul kisah ak neh..Semoga anda selamat,dan sihat walafiat wahai kucing.

Isnin, 21 Mac 2011

episod jelajah mencari Go Mi Nam part 2

 Salam readers..anak2 sekalian sihat? ekekekek.okke,tanpa bercerita pnjang,kami sambung balik la entri yg sblm nih ngeeee <3

 
Sesampai je kami di seoul,ape lagi check-in kejap la kt rmh tmpngn kami di Soul Guesthouse...not bad...kire2 dlm 3rat untuk 7hari...amacam murah x? lebih kepada cam rumah la...mesin basuh ade....heater...dapur pun =.="  hahaha.. lepas ja check in..ok,masa untuk berjimba la kn? ekekekek


nak di pendek kan cerita...


cube teka anak patung nih kt mana?? ekekekek



tadaaaa...fullhouse la beb.ekekek..
ekceli ak tgok citer nih pun satu episod pun x abess
hahahahaha:D

tapi nak buat cam na,ahli group menggesa untuk pergi,
chantek katanya rumah neh boleh thn la chanteknye...

tapi......usang,sbb rumah tuh dibersihkan,tapi lgsg x diservis
ape ke jadahnye..buai kt luar pun mereput? 
demmm..


jutaan terima kasih kepada makcik yg gojes lagi baik hati ini
kerana sudi membawa kami menjelajah pulau sekitar itu dgn jeepnye
oo yeah!



jom ke muzium lilin plak!


"jangan baling kasut kat saya,dermalah kepada insan yg lebih memerlukan"


kalau aku simpan misai,agak2 jadi cam nih x?
idum da sama kn? :P


 ouh~ sungguh romantis di sitew~ 
(ballroom dancing bersama mr.fox)


geongbukgong palace....bapak besau giler weyh..klau men sorok sorok,
konfem x jumpe punyeh!!


seoul tower di waktu malam....chaantek gilos.tetibe rase cam drama la pulak..
tapi part si hero pergi duk teringat kat heroin yg jauh disana..
lalalalala


xde keje


masjid di itaewon,korea


jom jalan2 ke War Memorial of Korea,tetiba ak jadi jakun..
dan eksited bile tgok keta kebal...
"sebab kat tayar die ade rantai"
wow~ sexy~


kasik herot sket sama itu mulut..hehe
well..untuk malam2 terakhir..kami berjalan2 di sekitar sungai buatan ini..


amacam? cun gilos kan?


kreftif betul...nak buat sebijik kt rumah ak nnt


kt sini ramai betul memancing...
memancing kasih sayang


akhirnye...selesai la perjalanan 11 hari di korea...
perghhh..letih...tapi berbaloi~ ekekek


Ahad, 20 Mac 2011

sunday morning


I watched you sleeping quietly in your bed
You don't know this now but there's some things that need to be said
And it's all that I can hear, It's more than I can bare

What if I fall and hurt myself?
Would you know how to fix me
What if I went and lost myself?
Would you know where to find me
If I forgot who I am,
Would you please remind me oh?
Cause without you things go hazy

I watched you sleeping quietly in your bed
You don't know this now but there's some things that need to be said
And it's all that I can hear, It's more than I can bare

What if I fall and hurt myself?

Would you know how to fix me
What if I went and lost myself?
Would you know where to find me
If I forgot who I am,
Would you please remind me oh?
Cause without you things go hazy






Jumaat, 18 Mac 2011

episod jelajah mencari Go Mi Nam part 1

 Salam readers...woot woot. hehe. da makan? ak dah!..saje nak kasik taw..haha. Skrg di sini masih kecoh2 lagi pasal loji nuklear tu....japanis kate okke,CNN kata bahaya....mana satu harus ku percaya? Adakah japan is the next cherno-bye? ouh tuhan...jgn lah.blaja x abes lagi neh. =.=" . Da la klas da x lame nak start neh. 



 Well,ak nak citer neh...last two weeks bermula la penjajahanku ke negara kimchi nih. korea!!! yeeee haa..ekekekekek. berjalan 11hari non-stop mmg sngt meletihkan,abes melechek kaki aku...wuwuwuwu...sensitif la plak kulit jari nih.nak cakap gebu "fuwa-fuwa" x la jugak...berotot ade lah..huahahaha :D.

 Perjalanan bermula 4hb petang nek feri dari sini,save bajet skettt.ngehe. pastu balik jepun balik adalah 14hb pagi..amacam? lame gilos kan? har har har.name pun jalan2 rehatkan minda kan? nape perlu rush??hehe.bnyk jugak la tempat yg kami pergi. situ sane...tapi.......kebanyakannya men redah sendiri je..al-maklum lah,kengkawan yg blaja kt korea sane da start klass,malas la plak nk kacaw.hehe.

Citer pnjg pun x gune kn? tgok gmbau je okke? kih kih kih..

* ini adalah kapal titanic..ooyeahhh.

busan lagi

sesampai aje di busan

jom ke menara busan

permandangan dari busan tower

ehem ehem...ni port geng2 busan melamar awek dia kot
then kami bergerak ke Ulsan...ade geng2 di situ..tumpang bermalam sat~

makan malam bersama abe(yg pling depan)& ghani

nyempat lagi pusing2 bergambar di U woot woot


saat2 terakhir di Ulsan sebelum bertolak ke seoul hehe


 Perjalanan kami ke seoul naik bas....MashaAllah..bas nye....selesa tahap A. ala2 bas2 ekspress SANI gitu.lame x merase...haha..maklumlah..bas2 ekspress kt jepun nih mane ade yg seat 2-1...sume 2-2..pastuh seat plak kecik...keras...dan x selesa sngt..kedekut betul...hehe...prjlnn 4 jam.ouh tuhan....sesampai ja.hehe "HELLO SEOUL!!!".ekekekek..   okke,selesai lah cter untuk 4hb~5hb...stakat nih dulu untuk kali ini..ahakzz




Rabu, 16 Mac 2011

aku masih di negara bencana

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera readers sekalian. "minna genki??"...apa khabar kalian? hehe..
aku kt sini alhamdulillah okke ja. faham2 aje la aku skrg nih kat mane kan? skrg dkt jepun nih mmg tgh kecoh2 jgak lah. BENCANA....sape x kecoh kn? lepas gempa bumi,tsunami plak. pastuh letupan dkt loji nuklear plak.

 Pastuh semalam pun ade yg duk risau kan gunung fuji tuh...takut2 ektif balik.maklum lah...smlm pun masih ade gegaran susulan berskala 6. 

 Alhamdulillah la..tempat ak memang jauh gilos la dr sendai tuh *sendai tuh tmpat berpuncanye gmpa bumi. ibarat perlis ngan johor la jaraknya..atau mgkn lebih..so mmg xde pape ak kt sini.alhamdulillah. thnx kepada yg concern psl ak weyh ;-) .lebiu all <3 .  

 Amacam??  menakutkan x?..........ke..........melawak kan?? 




 lawak ke bab2 bencane neh? huh??  Adakah anda dah hilang akal?  @  da jadi terlalu bodoh sehingga terfikir untuk berfikir bab2 bencana nih perkara yg lawak??  bagus...bagus sngt2. SEKARANG,CAM NE AKU NAK BERHADAPAN DGN GENG2 JAPANIS YG TAHU PSL NIH? jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga! ingat sikit.....ngra nih da bnyk hntr kemudahan "teknologi" ke negara kita. klau x,smpai skrg pun kite xde kereta sendiri agaknye..proton...produa...semua tuh berkaitan. malaysia pun xde la jauh sangat dengan indonesia tuh..bencana kat acheh pun da tempias kt mesia..klau satu hari nanti di Malaysia berlaku bencana...tyme tuh baru nak ambil pengajaran? baru sedar?  haih...aku selalu berpendapat yg kadang2 japanis yg non-muslim tuh lagi muslim dari muslim2 di Malaysia. jujurnya...



 yang nih pulak climate change and green technology??????  what the hell are you talking about mak cik??  jepun adalah negara yg sememangnye dari dulu da start buat kajian psl nih. green technology? x silap aku dieorg pnye GREEN TECHNOLOGY nih lagi mantap dr MALAYSIA......bencana alam xde kaitan lah dgn semua tuh!!think twice before you talk ahjumma!  Klau dulu..rakyat Malaysia memang di respek oleh orang2 japanis nih..lebih2 lagi golongan veteran . nak tahu kenapa?  sbb mereka kenal satu je MAHATHIR.  x hairan klau satu hari nanti, benda nih akan jadi terbalik,sebab mereka kenal dis ahjumma....

okke, yg nih lawak tahap gaban bile aku bace status kenalan ak kt wall fb die..


* klau x nampak, klik la kat gmbr tuh ye ..

okke...serius balik.

 Haih,x cukup dgn itu...pihak media plak menggembar gemburkan berita psl radioaktif tuh...radiasi bagai~ terkejut ak bile dgr radiasi da smpai filipina?? biar betul!!!!   padahal itu cuma khabar angin. stupid. ye,mmg ade kesan die tuh tapi kesan nye tuh terlalu kecil la der untuk warga2 tua mcm ak nih... baca sini klau mahu..

 stakat nih keadaan kt sini alhamdulillah selamat je. Para2 pelajar Malaysia yg ditempatkan2 di kawasan2 selamat pun ckp xde masalah. makanan semua cukup.siap ade yg kasik mknn kt org lain plak tuh,sbb kesian.. mashaAllah.

kliksini untuk tahu ape kate kedutaan malaysia psl nuklear..
klik sini untuk tahu keadaan sbnr pljr mesia di sini...

  Akhir kate, bencana x lawak. hentikan rumor2 najis sedemikian....anda membuatkan org2 ada saudaranya di jepan "lebih risau dari tuan punye badan" . termasuk aku skali disini. aku sbnrnye baru je kelmarin balik dari korea..balik ikut kapal...bayangkan =.="...alhamdulillah da selamat sampai.xpe,nnt ak cter psl trip ke korea itu..


fuh2..nak tgok berite.



Jumaat, 4 Mac 2011

selamat tinggal sayang



assalamualaikum

dan selamat tinggal

jaga diri baik baik

maafkan aku jika aku bersalah

ampuni dosa dosa ku

*mane lah tahu ,kot2  ini entri terakhir =.="


jum jalan jalan ke korea yuk!!!















........















okke, tata...

assalamualaikum



Selasa, 1 Mac 2011

episod jelajah ke negara penjajah *

salam readers,

hehe...cam kenal je tajuk tuh kan?
*klau anda peminat monoloque la :D

cuti2...anda semua buat ape?

hah?

tidor je? layan drama je?

pastuh membuta sampai tgh hari?

ape nak jadi neh!!!!

"pffffffffffffftt"
*ini bukan bunyi kentut bersepah

mashaAllah....bawak2 la mengucap
ouh tuhan~

ruginye cuti walaupun satu hari tuh tanpa berbuat apa-apa
*ouh tuhan......bnyknye cuti aku yg telah rugi jugak rupenye =.="

ngehe..

klau ak?

kite gi jalan2 jom  :)

time2 cuti je nk gi berjimba kesana kesini

kan?

x gitu?

ermmm

x ke?

..................

oleh kerana aku mahu menggunakan cuti ini dgn baeknya

maka semalam berjaya aku menyiapkan video

hehe

nih video  tour thun lepas aku pusing2 jepun bhgian selatan

"kepulauan kyuushu"

oh la la...

mungkin ada aksi yang kurang senonoh sikit

maaf ye ;)

wakakaka

video

best la plak lagu nih.....haha

*2hari lagi aku akan jadi manusia dari planet of the apes...
usah kau tanya mengapa 
 T___________T




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...