Jumaat, 11 Februari 2011

anda x faham tapi..........(sebab anda bodoh*)

 hehe...amacam? mengancam tak entry gue kali nih? ade sebabnye...bkn saje2...ngehe :D  secara ringkasnye boleh faham la kn ape yg aku mau citerkan disini? hah....xfaham ke?...mengucap bnyk2 pliss~

 aku angin sangat klau ade org yg x tahu ape2 tapi buat2 tahu...klau dlm ayat feymes tyme ak form 2 dulu
DTWT= {dok tahu wat tahu}. Ayat ni kami slalu guna kan untuk menembak si polan si polan yang selalu buat kepala ,kononnya die punye idea nih betul....padahal lgsg x betul..hampeh ja..."hah!!!! tuh la..DTWT!!",,"wat bijok!!!"  hak3...

klau "anda2" pelajar baru ,yg x biasa dgn org2 terengganu....insyaAllah..ade la bad mood..ckp org2 ganu nih kasar la ape lah....MEREKA BUKAN KASAR,itu cara mereka..eh,apa ak melalut nih..bkn org trgganu yg ak nak cter..choiiiii~

 Pernah x rase menyampah dgn si polan  yg DTWT neh? aku menyampah dgn si polan yg mcm nih...mau je baling selipar TAT SING nih kat muke..hamek ko!! padu wo sliper nih,slalu buat men baling2 kt blkg org tyme kecik2 dulu..."bedepekkk!!!" bunyi nyeh~ mmg haw liau la.



 Alah...terciter pasal sliper la plak...hehe..sumimasen~  hehe...okke...  ade bnyk si polan nih..meh ak cter satu per satu..

1) ORANG YG X PANDAI BAB2 ISLAM,TAPI SIBUK NAK DEBATE NGAN ULAMA..
       Amacam? skrg nih bnyk kn org2 mcm nih..ilmu agama x tinggi mane pun. Blaja dkt U pun bidang lain...
    Kerja pun bidang lain....ade sesetengah tuh BERAGAMA LAIN YANG LANGSUNG XTAHU  
    TENTANG ISLAM...tapi sibuk nk debate..sng2 je kn? amek 2,3 ayat dari Al-Quran..then debate.kenapa
    itu kenapa ini....kenapa? kenapa??? pale hotak kaw !  ingat Al-quran boleh main translate sesuka hati anda  
    je? apa yg anda bace adalah tafsir...untuk memahami dan membolehkan anda menghuraikan dan
    menjelaskan kepada org lain......anda WAJIB blaja ilmu2 blajar dahulu...sbb ape? sbb....perlu ingt bahasa
    tuh berbeza kn? x semestinya setiap satu perkataan itu ada maksudnya dalam bahasa kite...lagi2 klau
    bahasa2 Al-quran nih..ingt buleh gune google translate aje ke? x silap haram hukumnye klau x blaja ilmu tu
   dulu..lupe...bnyk rasenye..org skolah Arab mungkin tahu  kot....

2)ORANG YG X TAHU KEADAAN SESUATU TEMPAT,TAPI CERITA DIE KALAH MAJALAH3
       Bnyk contoh nih...kasik yang mudah je la kn? ade la dulu sblm ak fly ke jepang nih....tyme tuh ak part tyme dkt sebuah hotel nih...jadi tukang sapu koridor,malu I taw~...xpe la,demi anak bini kt rumah patah tulang blakang pun I sanggup,,ceit..ye la kn..tyme tuh tgh duk tggu result SPM kn? So..dapat je,Alhamdulillah...pastu ak pohon la JPA. ade la sorg pak cik nih




pak cik : DAH MUNG MINTAK MANE NYE JPA? OBESI?
aku : HO...MINTAK JEPUNGG
pak cik :MINTAK JEPUNG?? ABES R MUNG...ADE KE MINTAK JEPUN...dgn pndgn sinis nya MUNG TAW DAK MKN DI NUNG TUH SUSAH...NAK MAKAN ROTI? INGT ROTI SUME HALAL? ADE LEMAK BABI TUH..DIE LETAK WAIN....PENDEK KATE,MKN NASIK NGAN IKAN JE LA MUNG KEKGI....ORANG DOK MINTAK JEPUN YIE,ORANG MINTAK GI MESIR,JORDAN~

aku, terdiam sekejap.......sengih sketttt...aku nak blaja engineering kot..  :P
tetibe ade pak cik len menyampuk....

pakcik laen : MUNG NIH,ADE KE TAKUT KE BUDOK LAGU TUH,LE NING MACAM2 ADE  DOH ,TGGU NAK ORDER JE...HOLOH~BUAT GELEPOR KE DIE.....$^%$&*^()(^&^%#

aku ,hihihi :D...ketawa kecil kt pak cik itewww... tuh la DTWT sngt....hihi

3)ORANG YG X FAHAM SESUATU BAHASANYA,TAPI DUK LAYAN REDAH JA DGR LAGUNYE
   Okke,kt sini ak mau cakap aku suke musik..sukke giler beb..bngun tdo gigi x gosok lagi da bukak lepi psg lagu....dgr lagu itew...lagu ini...waw,waw,waw,waw......dan ak suke jgak musik2 genre hardcore,screamo dan lain2..tapi aku....aku xde lagu2 cam tuh dari band2 rusia ke germany ke uganda ke...kenape? sedangkan ak pecinta musik tegar.....satu je...sebab ak x faham bahasanye,takut hati gelap tanpa sedar.....ingt senang ke nk fhm bhse tuh? BI senang la...MALAYSIAN kan terrer BI kn? kn? hehe...yg melayan lagu pelik yg lgsung anda x fhm mksudnye tuh kenape?? Elok ke tuh? die duk mencarut ke,caci islam,palestinian ke,ckp psl ..eh malu la nk ckp..hehe..psl blewjob ke..hah?? kutuk2 tuhan ke?? hah?  mmg,klau cari lirik kt tenet tuh ade je tranlate die kn? tp pencipta lirik xkan lah nk buat lirik yg semudah itu bhai...org skali bace da faham mksudnye? mesti la puitis2 sket kn? pastu klau puitis bile di translate kn..mesti lari sket maksudnye tuh..konfem.So,nk dgr,dgr lah....tapi biar lah yg kita faham...  ade la satu kes,kawan aku dulu...BI terrer gak la...tapi duk nyanyi lagi MR.bean yg die duk nyanyi kt gereja tuh...ala yg tuh~...pakat nyanyi ramai2....
itu BI tuh.....bahasa lain? pernah terfikir?   bagi aku "anda x akan dapat menyelami maksud sesuatu bahasa tu selagi anda x hidup dalam masyarakat itu"

4)ORG YG  PEGANG BERUS LUKISAN PUN X RETI,TAPI KOMEN KALAH LEONARDO DA VINCI
  Hehe,bukan nak cakap lah....kenapa ramai sangat yg suke mngomen? bola mesia kalah? komen buruk cam haram....ana rafali menang?ramai ckp die x layak,x kiup<3,sore x sedap pun....ape nih? x matang betul la...yg komen sedap sngt tuh anda terrer men bola?xkan lah saje2 nk kalah kn? ape yg anda perlu buat adalah support!! suport our local team.....nih lah salah satu perangai org jepun yg aku suke...menang ,kalah...penyokongnya menangis bersama.seyes gua x tipu......yg komen psl ana rafali sedap sangat tuh anda boleh buat lagu ke? entah2 nyanyi lagu doremon pun x pass..choii~  yg buat keputusan tuh M.nasir dan rakan2...bkn nye menteri kewangan ke.....ketua pengarah JABATAN BEKALAN AIR ke...Ah Chong yg jual perabot...ishhhh..DTWT betul la~


bnyk lagi jenis2 si polan nih ekceli.....macam2...tapi ak malas da nk type. masas eh~...baik aku tido~ fuh3



"org yg mengamal kn dasar DTWT nih,slalunye x disukai ramai"
hehe...zassssss
*bodoh sombong  :-D

16 ulasan:

zafirah mizlan berkata...

selipar itu sgt indah.

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

bapak laju komen..haha..indahkan sliper iteww.

mr delirium berkata...

xle blah encik seli itus...haha

tpkan lg xleh blah pkcik itus...minda sempit

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

apa yang anda mengarut neh?

Ariffin Khomeini berkata...

no 3 weh

no 3

aq rasa no 3

hahaha

aq suka dengar lagu

setakat ni, band The Cure je yg aq perasan, diaorg kutuk Islam

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

Itu lagu english kn?? lain2? hehe

aen peset berkata...

ingat cite pakcik tuh dulu :)

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

ingt ke?? hehe

aen peset berkata...

heheh ye, ada dulu pet cite.ish ish apa la pakcik tuhkan. haha

Si PaRi ParA berkata...

nnt balek m'sia bwk dorayaki bg pkck tue,,ckp kt die neh halal neh pkck,,:P

Ariffin Khomeini berkata...

The cure- The killing an Arab

Silverchair- Israel Son (yg ni aq x pasti, tpi aq yakin ia hanya berunsur biblical. Cerita pasal Jesus, kna baca bible klau nk faham.)

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

si ikan pari: haha,bkn stakat dorayaki...sos maggi yg ade jual kt cni pun ak mau kasik..*nak tunjuknye bnyk je mknn buleh mkn..haha

ripen:hehe...israel song...klau x taw tajuk dgr je..."best gak lagu nih"..kn? haha

Si PaRi ParA berkata...

owh,,tpi puhliz jgn bg bpkcik tu kueh-peach-yang-manis-tak-henggat-punyye sbb mmg xseswai utk tekak org m'sia,,:))

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

erk.... kueh-peach-yang-manis-tak-henggat- tuh dpt dr sede ke? hehe..kantoi di situ~ hak3

Si PaRi ParA berkata...

halamak,,kantoi lg kannnn,,haha,,mybe sbb beliau da lme x balek m'sia sbb tue agak kurang sense of rase,,tapi jgn bgtau beliau itu,,haha

Mohd Khirul Amri Bin Hasan berkata...

erk....kene ingt neh...ore klate deria rase manis die tuh kurang sket...klau bg manusia normal tuh manis...bagi dieorg tawarNYEHHHH...haha.seyes...xtipu,nih pngalamn setelah sthun bersama dgn beliau..hak3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...